Sayfalar

1 Şubat 2013 Cuma

Transfer dosyası

    Milyonlar harcamak geleneğimiz oldur artık. Gidenler gönderilenler derken hesaplar kabarıyor. Tutarsız mantıksız işlere imza atıyoruz. Gelenlere gidenlere , maliyetlere , tutarsızlıklara değineceğim.


  •    Önce şunu hatırlamak lazım. Bu sezon başı yeni federasyon yabancı sınırlaması ile ilgili yeni düzenlemelerini belirlemişti. Bu sezon sahada 6 yabancı +  kulübede 2 yabancı olmak şartıyla sınırsız yabancı oyuncu oynata biliniyor. Önümüzdeki sezon sınırsız hak yerini 10 yabancıya bırakıyor. Sahada ve kulübede ise toplam 6 yabancı i 18'e alınabiliyor. 2 sezon sonunda ise 10 yabancı sınırlaması 8'e düşecek.
      Bu bilgiyi tüm Türkiye biliyor. Şimdi teknik ekibinin sezon başı ve sezon ortasında yaptığı transferlere bakalım.

    Sezon başı:
  • Sezon başı ayrılan oyuncular:
    -Volkan Babacan: Bedelsiz alın. Serbest bırakıldı.
    -Emre Belöoğlu: 4.5 milyon avroya alındı. Sözleşme uzatılmadı.
    -Fablio Bilica: 2.5 milyon avroya alındı. Sözleşme uzatılmadı.
    -Okan Alkan: Alt yapı. Takasta kullanıldı.
    -İssiar Dia: 6.5 milyon avroya alındı. 4 milyon avroya satıldı.
    -Aykut Kıratlı: Alt yapı. Serbest bırakıldı.
    -İlyas Yılmazer: Alt yapı. Serbest bırakıldı.
    -Gökhan Ünal: 3.2 milyon avroya alındı. Sözleşme uzatılmadı.
    -Özer Hurmacı: 4.5 milyon avroya alındı. Serbest bırakıldı.
    **Gideri hesaplarsınız. Gelir sadece 4 milyon avro!
  • Sezon başında alınan oyuncular: Dirk Kuyt ( 1 milyon avro) , Salih uçan (1.5m. + takas) , Hasan Ali kaldırım ( 3.75m+ Takas) , Mehmet Topal (4.5m) , Egemen Korkmaz ( bedelsiz) , Milos Krasic (7m) , Joseph Yobo (2.5 m) , Raul Meireles (10m)

    Sezon başı yapılan hamlelerin özeti :
  • 2010-2011 sezonuna bakarsak kadronun iskelet oyuncularından olan Emre ve Alex bedelsiz gönderildi.  Emre'nin bölgesine  10 milyon avroya Raul Meireles ve 4.5 milyon avroya Mehmet Topal takviye edildi. Ancak verim alınamayınca devrede 350 bin avroya Emre geri alındı. Sadece bu bölgeye  14.850.000 avro harcandı. Gelir yok. Performans ortada!
    Kaptanımız Canımız Alex'imizin bölgesinde oynayan bir oyuncu sezon başında alınmadı. İhtiyaç ilk yarı kendini gösterdi. Bu konuya şimdilik bir es bırakıyorum. İlerleyen satırlarda devre arası transferleri başlığı altında değineceğim.
  • Krasic , Yobo , Dirk Kuyt ve Raul Meireles yaptığımız yabancı transferleri. İlk yarıya bakılırsa performansı ile beklenenleri vermeyen Krasic'de bana göre transfer hatasıdır. Hata demek biraz sert olabilir ama 7 milyonluk bir transfer yapılırken iyi gözlem yapıp kırk kere düşünmek lazım.
  • Sezon başında yabancı sınırlaması doğrultusunda yapılmış mantıklı hamleler olan Mehmet Topal , Egemen Korkmaz , Hasan Ali Kaldırım transferleri ise sayılı olumlu hareketler arasında.

    Sezon ortası:
  • Sezon ortası ayrılan oyuncular:
    -Özgür Çek: Bedelsiz geldi. Serbest bırakıldı
    -Henri Bienvenu: 4 milyon avroya alındı. 300 bin avroya kiralandı.
  • Sezon ortası gelenler:
    -Emre Belözoğlu: 350 bin avroya geri alındı
    -Reto Ziegler: Ücretsiz sezon sonuna kadar kiralandı.
    -Pierre Webo: 3 milyon avro
  • Saçılan paralar ortada büyük kulübün giderleri büyük olur. Ancak oyuncu satmadan , kar edilmeden ileri gidemeyiz. Transfer politikamızı önümüzdeki senelerde kalıcı başarılar için düzeltmemiz gerek...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder