Sayfalar

6 Eylül 2012 Perşembe

Aykut Kocaman'ın düşüncesi


   Aykut Hoca meşhur 3 temmuzdan önce bu sistemi istiyordu .  Tam barça taktiği . Taktiği değerlendireceğim ama önce değişen oyunculara değinmek lazım . Kale belli . Defans Santos / Lugano/ ? /Gökhan  . Orta saha Emre / ? / Lassana . Forvet ise Emenike / Alex / Niang .
 
   Neden o oyuncular yok demek yanlış olur . Artık bunlardan kurtulmak lazım ...
 
   Şimdi gelelim bugüne . Defansı değerlendirmeye gerek yok . Orta saha ise . Topal / Meireles kesin . Tek soru işareti orta sahanın 3. adamı kim olur . Cristian kötü performansı ve sorunlar . Yerinde Mehmet topuz veya  Sezer Öztürk oynaya bilir .

   Forvet hattı ise Sow , Alex ve Kuyt .

   Kağıt üzerinde böyle , sahada ise düzen budur .



    Dünyanın en başarılı taktiği , Barcelona taktiği . Aykut Hoca'nın en çok istediği düzen .

    Bekler ileride , kanat sayılmasa da çok ilerdeler . Stoperler sabit . Topal hemen önlerinde . Defanstan gelen topları oyuna sokacak .

    2'li orta saha . İsim olarak tek Meireles net . En iyi bildiği işi yapıyor olacaktır . Ne çok ileride ne çok geride . Top onda olmayacak ama paslar ile takımı o ileri taşıyacak .

 Forvetler . Alex klasik yerinde aslında . Top Alex'te  iken , Sow ve Kuyt arkaya kaçacak .

 
   Sahadaki oyunu ancak bu kadar anlata bilirim . Kağıt üzerinde her oyuncunun temel görevi budur 4/3/3'te . Anlatmaya çalıştığım kadar basit olmasa da , İstenilen hızlı oyunun en etkili taktiği budur bence . Aynı zamanda Alex'in etkili oynacağı düzende budur ..

   Aykut Kocama'nın kafasında bu düzen vardı hep . Başımıza bazı olaylar gelmese bu düzen ile oynuyorduk şuan . Yazdıklarımın eksiği yok fazlası var . Aykut Hoca'yı eleştirdim , eleştirdik . Keşke şans onun yanında olsaydı . Her şey daha güzel olacak ...



 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder