Sayfalar

3 Eylül 2012 Pazartesi

Meireles sonrası


   Kötü sonuçlar ve transferin son güne bırakılması hakkında konuşmaya gerek yok . Bu zihniyet yüzünden Şampiyonlar Ligine gidemedik tek gerçek bu . Şimdi her şeye rağmen önümüze bakma zamanı . 
  Transfer bugün sona eriyor , Avrupa ligi için . 8 milyona Meireles'i aldık . Demiştim daha önce ama Hayırlı olsun . Şimdi gelelim asıl konuya . Yorumlarım :


      Kale hakkında konuşmaya gerek yok . Allah sakatlık vermesin 1. isim Volkan 2. isim Mert'tir .  Kalemiz çok zengin . Kalede rotasyon yapılmaz bence ama her türlü seneryoda , kritik süreçlerde kaleci sıkıntısı yaşamayız .

     Defans sorunu yaşamıyoruz demek olmaz . İsim olarak değil , defans hattı olarak sıkıntı yaşıyoruz . Gökhan formsuz . Kalitesine diyecek yok ama . Çok çalışması lazım . Form kazanması lazım . Yobo çok geç geldi . Kilo fazlası filan değil sorun , takımla çalışamadı . Yavaş yavaş oturacaktır şüphe yok ama bu sürecin hızlanması lazım . Egemen , Defansı çekip çeviriyor . Fiziği , hakimiyeti çok iyi . Defans hattında rolü çok önemli . Yobo ile uyum sürecini atlatınca . Defans sorunu ortadan kalkacak . Hasan Ali sadece zaman . Biraz daha zaman var Hasan Ali hakkında konuşmaya . 

   Orta saha bir bütündür . Bunu unutmayın . Topal'ın önünde Criss ve Meireles . Bence orta saha sorunu bitmiştir . Neden derseniz . Mehmet Topal'ın en iyi oynadığı sistem ile oynuyoruz . Son maçlarda performansı çok iyiydi zaten . Meireles ise ileride geride oynar diye bekliyorum . Açıkları kapatır . İleri pas atar . Sıkıştığımızda kafasını kaldırır kanatları çalıştırır . Yani sistemin eksik parçası geldi . 3. isim ise kağıt üzerinde Cristian . Tam olarak Cristian'ın sistemi bu bence . Tabi geçen sene ki Cristian'ı baz alırsak . Bütünü tamamlayan oyuncu olur . 2 - 3 pasla atağa girer , atağa kaldırır . Kritik maçlarda skor üretir . Yinede açık konuşmak gerekirse Cristian'ın yerinde daha çalışkan bir oyun kurucu rolünde bir isim olsaydı . Daha da güzel olurdu her şey . Ama bu orta saha başarı getirir . 
 
    Kanatlar . Kanatsız başladık son maç . Kuyt kanat değil , forvet . Hoca Kuyt'tan vazgeçmiyor . Ama sağ kanat onun gibi gözüküyor . Alternatifi ise Krasic . Kuyt'tan daha net bir kanat . Hızlı çabuk , tekniği çok iyi . Onu sol kanatta da görürüz . Ama bence sağ kanatta Kuyt'tan daha başarılı olur Krasic . Biraz daha izleyelim  , biraz daha zaman geçmesi lazım . Solda ise bence hala Caner . Ama bu kafa ile olmaz . Stoch hala form kazanamadı . Geçen sene kariyerinin en başarılı senesiydi . Toparlarsa sol kanattı alır . 

  Sow , Oruç tutması form tutmasını geciktirdi . Şuan formu , performansı iyi . Daha iyi olması için kanattan gelen toplara ihtiyacı var . Şişirme toplar ile ancak bu kadar . Orta saha ve kanatların iyileşmesi , performansını artıracaktır .   

   Bu sene hiç izlemedik ama Sezer , Cristian'ın yerinde fark yarata bilir . Bu düzene uyar . Hoca şans verirse , kendini kanıtlayacağını düşünüyorum . Criss isteksiz ise forma rahatlıkla Sezer'e verilebilir ...
   
      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder