Sayfalar

8 Ocak 2013 Salı

İlk yarının ardından

    Vasat bir ilk yarının ardından...
    Top oynamadı takım. 2 iyi 3 kötü. Zaman zaman dedik dedik durduk. Tablo ortada. Son 22 yılın en kötü ilk yarısı. Suçlulular ise yüzsüz.
    Her şeye rağmen neyse. Kapatmak lazım bir an önce vefasız , kötü 2012 defterini.
Resim yazısı ekle
 
  Dertleri ile geldi 2013. Yönetim! 3 transfer diyor. İhtiyaç olan bölgeler için önemli isimler geçiyor medyada.Transfer konularına girmeden önce. ilk yarı,

 
Resim yazısı ekle

  •    ilginç bir sistem ile oynadık. Alex'siz Alex'li oynamaya çalıştık Criss ile. Olmadı olduramadık...


   Sow parladı. Tek başına elinden gelenin fazlasını yaptı. Sezon başında dediğim gibi Kanatlar olmadan veya  iyi bir oyun kurucunuz olmadan Sow'un %50'sinden yararlanmak zor.

   Dirk Kuyt. Sezon başında ipsiz sapsız konuştum senin için . Mücadelenle takımı lideri oldun. Hem attın hem attırdın.

  Ve  Hasan Ali Kaldırım. Kısa ve öz

   İlk yarının en kötüsü ise  Volkan. Kilo kilo kilo. Kaptanlığı aldığı bu sezon performansı ile en çok hayal kırıklığı yaratan o oldu. 10 kilo fazlası ile çabukluk namına bir şey kalmadı.






  •   İlk yarıyı kapattık zorda olsa. Transfer ilk çare değil ama işleri düzeltmek için çok yardımcı olacak.

  3 Transfer dedi Yönetim!. Forvet arkası alarm veriyor. Criss ile yürümez bu iş. Belhanda  ile flört halinde olduğumuz yazılıyor. Bir an önce netlik kazanması gerek. Forvet arkası almadan dahada geriye gideriz.

  Bir diğer bölge ise stoper. Yobo ile olmayacak bu iş. Artı 2. yarının başında Afrika Kupasında olacak. Stopere ayağı iyi , oyunu geniş alanda oynayan. Defansın liderliğini çekebilecek bir üst düzey isim lazım. Orta sahaya kadar çıkmayan defans hattı ile başarı beklemek sezon başına dönmek olur.
Resim yazısı ekle


  •     Sistem değiştirmez ve transferde istediğimiz isimler ile anlaşa bilirsek yeni kadro aşağı yukarı bu olacaktır.

   Aykut Hoca oyuncuları maç içinde alan değiştirerek oynatıyor. Belhanda bu iş için biçilmiş kaftan. Genç takımlarda defansif orta saha olarak oynamış. Kanatlara kaymayı seviyor. Aykut Hocanın sistemine uygun.
   Hızlı , teknik. Gol attırır , gol atar. Hırslı , defansif yönü kuvvetli.
   En önemlisi genç. Montpellier başkanı bonservis bedeli olarak  15 milyon avro dedi. Gelmesi zor değil.

    Defans transferi Aykut hocanın kafasından geçiyor mu bilmem.Elde Yobo , Bekir , Egemen , Serdar varken öncelik olmaya bilir. Ancak medyada Martin Olsson ismi geçiyor.
    ''Ayağı düzgün'' tarifine uyar Martin. Şuan bir girişim çalışma yok.
    Her transfer döneminde bir forvet ile ilgileniyoruz. Çift forvete dönmezsek bir forvet yedeği lazım. Henri ve Semih ölü durumda. Kenardan gelip katkı vermeleri beklenebilecek bir zaman yok. Nobre gündemdeydi ama Mersin satmayacağını açıkladı. Devre arasının  başlarında Eren Derdiyok ismi geçiyordu. Önümüzdeki iki sezon yabancı sınırlaması düşecek. Transfer yapılacaksa yerli oyuncu alınması gerek.

Biraz daha olumsuz düşünelim. Transfer yapılmayacaksa eğer. Yeni bir sistem gerek. Açıkları kapatacak bilindik bir şey. Mevcut kadroya baktığımızda en uygunu ,
Resim yazısı ekle



  •    4/4/2. Efsane taktik , güzel futbol.


   Şahsi fikrim 4/4/2'den şaşmamak yönünde . Kontra ise kontra , baskı ise baskı . Her şey var. Üstelik ortada Sow-Kuyt ikilisi var.
 
   Hücum yönümüzü kuvvetlendirmemiz gerekiyor.İlk yarı çok az gol attık. Savunmada yetersiz. Yobo-Bekir ikilisi orta alanın asları. Hasan Ali çok istikrarlı , çalışkan. Gökhan en kötü sezonlarından birini yaşıyor. Defans en alternatifli bölge. Rekabet başarıyı getirir.







  • Son olarak bu akşam ilk hazırlık maçımızı oynuyoruz. Rakip KRC Genk. Umarım işler yolunda gider ve sezona iyi bir başlangıç yaparız. Şampiyon Fenerbahçe...

Resim yazısı ekle



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder