Sayfalar

22 Ağustos 2012 Çarşamba

Fenerbahçe 1 - 2 S.M

    Doğrular ve yanlışlar ...
    Hemen hemen beklediğim düzenle başladık bugün .

    Alex'siz başlamak çok doğruydu . Alex fiziğinden dolayı sahada kaybolacaktı . Katkı vermeyen orta saha ile forvet arasında yıpranacaktı . Alex'in yerine 3lü orta saha , orta saha sorununu göstermedi .
    Fizik olarak iyi bir Fenerbahçe vardı takımda . Sonuç kötü olsa da , geçmiş deki performansımıza göre iyi işler yaptık . Kale'ye az gitsekte . İyi paslaştık . Daha yolumuz var . Takım olup daha iyi  işler yapmamız lazım , en önemlisi Şampiyonlar ligine kalmak lazım .
   Defans iyi başladı . Yobo Dayı defansı toparlamış . Egemen ile çok iyi bir ikili olmuş . Egemen-Bekir ikilisi aynı tipti , ikisinden biri çıkıp defansı organize edemiyordu . Yobo tecrübesi , deneyimi ile defansın abisi oldu . Gökhan Gönül defansif açıdan iyidi . Sağ kanat bizimdi . Ofansif açıdan biraz pasif kaldı ama iyi bir oyun sergiledi . Hasan Ali , fena başlamadı Hasan Ali ama yediğimiz golde kademe hatası vardı . O golden sonra çöktü . Çok hata yaptı o kanadı rakibe bıraktı . Böyle performanslar ile bize katkı sağlayamaz . Toparlaması lazım . Ama bu defans hattının ilk defa bir arada oynaması , kademeden ve duran toptan gol yememizi bir nebze açıklıyor .
    Orta saha 3lenmişti . Mehmet Topal çok iyi oynadı bugün . Kademeye girdi . Oyunu daralttı , iyi paslaştı . Topal'ın iyi oynamasının nedeni iyi bir orta saha . Mehmet topalın yanında hücum ve Defans arasında gidip gelecek bir oyuncunun lazım olduğunu herkes görüyordu . Bugün Yanına Selçuk ve Criss gelince , gerçek Mehmet topalı gördük . Selçuk , Kaptanımız .  Önce performansından önce iki kelime etmem lazım . O forma sana , sen Fenerbahçe'ye çok yakışıyorsun . Oyunu yüreğin ile oynuyorsun . Korkmadan her topa giriyorsun . Uzun paslar atıp takımı ileri taşıyorsun . Futbol hayatının sonuna kadar buralarda ol güzel adam . Dünkü oyunu ise çok iyiydi . Takımı ileri taşıdı , Kademeye girdi , Kritik paslar attı , çok iyi işler yaptı . Maçın adamı Selçuk Şahindir . Criss ortada oynadı bugün . İyi işler yaptığı da oldu , çok pasif kaldığı da . Criss Alex'in yerinde oynamadı . Hücumda ileride kaldı . Top onlarda iken Selçuğun ilerde basmak için boşaltığı , Selçuğun bölgesine geçti . Criss + Selçuk ikilisinin bugün yaptığı işi yapan bir orta sahaya ihtiyacımız var . Bugün ki oyun bunun en iyi göstergesi . Daha fazla geç kalınmadan bir orta sahayı kadroya dahil etmemiz lazım .
    Kanatlarımız Sow ve Topuz ikilisiydi . Sow'un ikinci kanat oynadığı maç . Çok iyi oynadı , hem defansa yardımı ile takım savunmasına çok önemli katkı sağladı , hemde hücümda top tutarak , basarak takımı öne taşıdık . Golde çok akıllı bir asist yaptı . Topuz , Ofansif açıdan zayıf kaldı ama savunma ve fiziki özelliklerini iyi kullandı . İyi bir oyun sergiledi . Sağ kanatın Gökhan ile sahibi oldu .
   Kuyt , 5 maç 5 gol . Bu maçta boş geçmedi , iyi bitirdi . Önde bastı . Rakibin oyunu kendi defansında kurmasını sağladı . Ama pas yamadı iki pas yapıp oyun kuramadı . İyiydi daha iyi olacak . Kalitesini konuşmaya gerek yok .

   Aykut Hoca'nın hamlelerine değinelim biraz . Yaptığı değişiklerin hepsi bana göre yanlıştı . Hem zamanlama olarak , hem düzen olarak . Neden mi ?
   İlk önce Krasic'i aldı Sow'un yerine risk aldı hücumun en iyisini çıkardı . Yanlıştı bence . Sow'un ilerde kalması lazımdı hem takımı ilerde tutmak hemde gol bulmak için . Krasic>Topuz değişikliği bekliyordum . Topal>Bienvenu , En yanlışı . Bu değişiklikten sonra çöktük . Güçsüz Bienvenu için orta sahayı bozduk . Gol bile yiyebilirdik . Caner ise bana göre 1-1 iken girmeliydi 2-1 iken Stoch girmeliydi . Criss çok uzun süre kaldı son 20 dakika Alex yerine girseyi . Diriliği ile tehlike yaratabilirdik

    Diğer bir sorun ise korner kullanamamız . Ne Alex ne başkası . Alex orta açmıyor . Açsada ön direğe açıyor . Etki sıfır . Ceza sahasında Egemen , yobo , sow gibi oyuncuların var , dönen topları tamamlayacak Kuyt var ama orta açmıyoruz ! Korneri daha etkili kullanmalıyız ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder