Sayfalar

23 Ağustos 2012 Perşembe

Geri dörtlü

    Defans hattımız ve alternatif defans dizilişlerine yakından bakalım .
   A takımdan yer alan defans oyuncularının listesi ile başlayalım .
   Stoperler : 2. EGEMEN KORKMAZ  4. BEKİR İRTEGÜN , 6. JOSEPH YOBO , 35. HASAN ERBEY , 53. SERDAR KESİMAL ( İhtiyaç halinde stoper oynayabilecek oyuncular5. MEHMET TOPAL ve 21. SELÇUK ŞAHİN )
   Bekler :  3. HASAN ALİ KALDIRIM 60. ÖZGÜR ÇEK 67. ORHAN ŞAM 77. GÖKHAN GÖNÜL  ( İhtiyaç halinde stoper oynayabilecek oyuncular2. EGEMEN KORKMAZ 38. MEHMET TOPUZ 53. SERDAR  88. CANER ERKİN )

  2. EGEMEN KORKMAZ : Sezon başında bedelsiz olarak kadroya katılan milli oyuncu , geçen sezon oynadığı 50 maçta kalitesini göstermişti . 30 Yaşında 1.83 boyunda olan Egemen Korkmaz , sahada hırsı , 1'e 1 mücadelelerindeki üstünlüğü ile gözleri üstüne çekiyor . Havasal hakimiyetinin yanı sıra defansta iyi bir görev adamı olması diğer önemli özeliklerinden . Duran toplarda etkili kafa vuruşları ile skor üretebilen tecrübeli oyuncu ilk sezonunda Kutsal Fenerbahçe Formasını terletmeye başladı .
4. BEKİR İRTEGÜN : Geçen sezon'un sürpriz ismi olan Bekir İrtegün , 28 yaşında  1.84 boyunda olan milli futbolcu  2009 yılında kadromuza katılmıştı . Geride bıraktığımız sıkıntılı sezonda Defans sorunları yaşarken formayı giyen oyuncumuz , sezon sonuna kadar çıkarmadan başarılı bir şekilde terletmiş tir . Lider bir kimliğe sahip olan oyuncu , Fiziği ile dikkatleri çekiyor . Bu sezona Kötü başlaması önünde ki tek etkisi . Kalitesi ortada olan oyuncu maç oyunluğu içinde önemli bir rol üstlenecektir .
6. JOSEPH YOBO : İki kiralık sezonun ardından bu sezon Fenerbahçe'nin oyuncusu olarak hizmet edecek Yobo Dayı , tecrübesi , kariyeri , fiziği , oyun zekası gibi özellikleri ile kalitesini göstermiş bir oyuncu . 188 boyunda olan fizik üstünlüğü , kademe anlayışı ve Defansın liderliğini üstlenmesi ile defansın değişilmez ismi olacaktır bu sezonda . İçimizden biri olan Yobo dayı Fenerbahçeliliğini kanıtlamıştır , bizlerin sevgilisi olmuştur .
35. HASAN ERBEY : Geleceğin Lugano'su olarak lanse edilen , Oyuncu  güçlü fiziği ile dikkatleri çekiyor . 21 yaşında 183 boyunda olan oyuncu , önümüzdeki yıllarda Fenerbahçe altında izlemek dileğiyle .
53. SERDAR KESİMAL : Fenerbahçe forması altında 2. sezonuna giren oyuncu ,  23 yaşında ve 1.86 boyunda . Geçen sezon büyük umutlarla gelen ama kötü bir performans sergileyen oyuncu , Ayağının düzgünlüğü ile dikkatleri çekiyor . Defanstan oyun başlata bilecek kalitede bir oyuncu olan Serdar Kesilmal , mevcut kadroda bu oyun yapısına sahip tek defans oyuncusu olarak takım içi önemini göstermiştir . Yeni sezona fiziğini güçlendirerek giren oyuncu önemli bir koz olacaktır .
3. HASAN ALİ KALDIRIM : Kayserispor'da yıldızı parlayan oyuncu , Sezon başında önemli bir ücret ile Fenerbahçemize katıldı . Sol beki üstlenen 23 yaşında olan oyuncu , hızı ile dikkatleri çekiyor . Çalışma isteği ve takım oyuncusu olması önemli artılarından .
60. ÖZGÜR ÇEK : Alt yapımızdan yetişim , Ankaragüçü'nden gelen oyuncu , 21 yaşında . Az maç oynayan oyuncu , rotasyon sisteminde önemli zenginlik katıyor . Orta sahanın solunda ve sol bekte görev alan oyuncu , iyi pasları ve etkili frikikleri artı özelliklerinden .
67. ORHAN ŞAM : Geçen sezon Fenerbahçemize katılan orhan şam 26 yaşında  , sezon başında sergilediği kötü performans ile dikkatleri üzerine çekti .
77. GÖKHAN GÖNÜL : Yamaya gerek var mı ?

Defans formasyonları :


    Bu sezon bu defans dörtlüsü'nü izleyeceğiz . Yeni bir dörtlü olmasına rağmen ilk maçlarında iyi sayılabilecek bir oyun ortaya koydular . Liderliği yobo üstleniyor . Ortada Egemen-Yobo ikilisi , fiziksel üstünlükleri ortada , çok iyi bir ikili olacaklarının sinyallerini veriyorlar . Sağdan Gökhanımız , Solda Hasan Ali . Defansın 3'ünün Milli takımdan arkadaş olması diğer bir artı unsur . 





    Diğer dörtlüden tamamen farklı bir dörtlü . Yoğun maç dönemlerinde kolay rakiplere karşı veya Türkiye Kupası seviyesindeki maçlarda kullanıla bilir . 


    Egemen-Bekir ikilisi haricinde çok fazla alternatif defans hattı çıkartılabilir . Defans oyuncuları içinde tek yabancının Yobo olması rotasyon yaparken sınırlamaya takılma ihtimalini de büyük ölçüde kaldırıyor . Her kulvara yetecek defans formasyonuna sahibiz . Sezon ilerledikçe her ismi görebiliriz ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder